zangpedagoog en stemcoach


‘Wie kan praten, kan zingen’  luidt een Afrikaans spreekwoord.

© 2016 by Hans Schellevis

Iedereen zingt op zijn eigen manier en daarvoor is ook alle ruimte. Zingen is gezond voor je longen en je hart. Het maakt endorfine, een gelukshormoon, vrij en daardoor ervaar je minder stress. Je wordt er blij van!

Maar zingen is zoveel meer dan alleen maar je stem gebruiken. Het is essentieel dat je als leerling tijdens je zangles verbinding gaat voelen tussen lijf en stem. Daarmee jezelf beter leert kennen en je eigen stemgeluid durft te ontdekken en ontwikkelen en uiteindelijk echt vrijuit durft te zingen! Ervaar hoe een stromende adem en een goede zangtechniek je hierbij kunnen helpen. Het kan je meer rust brengen en extra ruimte en ondersteuning geven in een genezingsproces op vele vlakken.

Ik geef zanglessen aan jong volwassenen en volwassenen, zowel individueel als in groepsverband. Denk daarbij ook aan een zangworkshop voor koren, teams maar ook vriendengroepen. Het samen zingen is fijn, creëert een gevoel van ‘we gaan samen iets moois maken’ en kan nieuwe ruimte en impulsen geven aan een groepsgevoel of een samenwerkingsverband.

Het is ook mogelijk de zanglessen te benaderen vanuit stembevrijding waarbij je leert meer verbinding te maken met jezelf en daardoor dichter bij het (her)ontdekken van jouw stem, jouw geluid komt en de vrijheid gaat voelen om voluit te zingen. Ook al heb je nog nooit gezongen.

Klik daarvoor hier op het informatieblok stembevrijding.

Stemcoaching

Wat is nou fijner dan je stem ontspannen en op een gezonde manier gebruiken in je communicatie of je presentatie.

  • Misschien sta je vaak voor een groep en blijft het spannend of ongemakkelijk waardoor je je stem niet vrij kan gebruiken en deze op het einde van de dag vermoeid is.
  • Als je iets communiceert of presenteert wil je dit rustig en zelfverzekerd doen maar je merkt dat je niet de goede manier vindt.
  • Sta je voor de klas en merk je dat je problemen ondervindt met je stem of wil je graag vrijer kunnen spreken en zingen.

Het is een totaal aan factoren die je helpen om je goed te presenteren en je stem op een gezonde, vrije en overtuigende manier te gebruiken. Sommige factoren kunnen je stem echter ook beïnvloeden. Denk ook aan spanning en emoties. Dit bepaalt mede hoe overtuigend je overkomt en hoe je stem klinkt.

Op zoek naar jouw vrije stemgeluid en een authentieke manier van presenteren?

Afhankelijk van wat jij nodig hebt bepalen we welke weg te bewandelen. We werken aan;

  • een ontspannen houding en ademhaling
  • de verbinding van je stem en je lichaam
  • hoe gebruik ik mijn stem eigenlijk en wat straal ik uit?
  • lichaamstaal
  • omgaan met spanning en emotie in je stem
  • articulatie en resonans
  • verstaanbaarheid

Heb je interesse in zangles in Oisterwijk (individueel, in groepsverband of een workshop zang op locatie) een combinatie van zangles en stembevrijding  of stemcoaching of wil je graag een keer een proefles doen neem dan contact met me op over mogelijkheden en tarieven.

307b13ea0774ce851144f06d4ebb853d