stembevrijder

 

“JE VERBINDEN MET DE MUZIEK IN JEZELF EN DAAR KLANK AAN DURVEN GEVEN”

 

Je krijgt je stem bij je geboorte, een uniek instrument dat je altijd bij je hebt. Hoe je stem zich ontwikkelt hangt af van de omgeving waarin je opgroeit, jouw cultuur, wat je hebt meegemaakt in jouw ontwikkeling van baby naar volwassene.

Wat nou als je voelt dat er iets in je is waar je nog nooit stem aan hebt mogen of durven geven. Iets wat je zo graag zou willen laten horen. Maar dat is spannend, ongemakkelijk of zelfs eng. Het is zo waardevol om stem te geven aan dat wat je onzeker maakt, je beperkt in je doen en laten of in je ontwikkeling. Je mag jezelf alle ruimte gunnen om je te laten horen en zien.

Bij stembevrijding hoef je niet mooi te kunnen spreken of zingen. Het is een ontdekkingsreis waarin het draait om het leren voelen van de verbinding met jezelf en jouw stem en daaraan vrij en voluit ruimte geven. Wat heb jij daarin nodig?

  • Zit je in een fase van je leven dat je oude patronen los wil laten en daar ruimte en klank aan wil geven.
  • Wil je je stem (her)ontdekken of nieuwe ruimte vinden in je stem?
  • Durf je je niet echt te laten horen, bijvoorbeeld in een groep of als je een presentatie moet geven.
  • Werd je als kind niet ‘gehoord’ en heb je je stem daardoor niet vrij kunnen ontwikkelen.
  • Wil je een ‘samenklank’ ontwikkelen binnen een groep, koor, team of afdeling?
  • Schaam je je als je je eigen stem hoort, sprekend of zingend?
  • Je zingt al jaren maar door omstandigheden is je stem beïnvloed of ben je het plezier in het zingen kwijtgeraakt
  • Wil je gewoon vrijuit leren zingen maar durf je niet?

Zomaar wat ingangen om het proces van stembevrijding in te gaan. 

Als stembevrijder begeleid ik je in dit proces. Dit kan in een individuele sessie waarbij we werken aan verbinding, adem, klank en trilling. Aan wat jij nodig hebt.

Het kan ook in een groepssessie waarbij je oefeningen doet in verbinding met elkaar. Door samen klank te maken en te zingen ontstaat er dynamiek en ruimte voor allemaal om zich te laten horen. Het brengt energie, plezier en saamhorigheid en het biedt de kans elkaar op een verrassende manier te ontmoeten. Ik geef workshops stembevrijding op locatie aan groepen, koren en teams. 

 

WIL JE ECHT JEZELF ZIEN EN HOREN DAN NODIG IK JE VAN HARTE UIT!

 

Je kunt contact met mij opnemen als je interesse hebt in een individuele stembevrijdingssessie of een workshop stembevrijding voor groepen, koren of teams op locatie en voor informatie over mogelijkheden en tarieven.

Ik ben gediplomeerd en heb mijn opleiding tot stembevrijder afgerond bij Jan Kortie op de Academie voor Stembevrijding in Amsterdam.