stembevrijder

 

“JE VERBINDEN MET DE MUZIEK IN JEZELF EN DAAR KLANK AAN DURVEN GEVEN”

 

Je krijgt je stem bij je geboorte, een uniek instrument dat je altijd bij je hebt. Hoe je stem zich ontwikkelt hangt af van de omgeving waarin je opgroeit, jouw cultuur, wat je hebt meegemaakt in jouw ontwikkeling van baby naar volwassene.
Je stem hoort dus in al zijn facetten bij jou en het werken aan verbinding maken met jezelf en jouw klank kunnen je helpen patronen in jezelf en je stem te doorbreken en de muziek in jezelf te (her)ontdekken. Een ontdekkingsreis en je hoeft hiervoor niet mooi te kunnen spreken of zingen. Het gaat erom of je je voluit durft te laten horen. En soms is dat heel moeilijk en beperkt je dat op meerdere vlakken. Daaraan te werken vraagt verlangen en moed maar het brengt je ruimte en vrijheid. 

  • Wil je je stem (her)ontdekken of nieuwe ruimte vinden in je stem?
  • Durf je je niet echt te laten horen, bijvoorbeeld in een groep of als je een presentatie moet geven.
  • Werd je als kind niet ‘gehoord’ en heb je je stem daardoor niet vrij kunnen ontwikkelen.
  • Wil je een ‘samenklank’ ontwikkelen binnen een groep, koor, team of afdeling?
  • Schaam je je als je je eigen stem hoort, sprekend of zingend?
  • Je zingt al jaren maar door (vervelende) gebeurtenissen is je stem beïnvloed of ben je het plezier in het zingen kwijtgeraakt?
  • Zit je in een fase van je leven dat je aan datgene wat je tegenhoudt om voluit te leven, geluid wil geven?

Zomaar wat ingangen om het proces van stembevrijding in te gaan.

In dit proces ben jij zelf het belangrijkste instrument! En het mooiste van stembevrijding is; Je hoeft geen zanger te zijn om uiteindelijk zingend de deur uit te gaan. 

Als stembevrijder begeleid ik je in dit proces. Dit kan in een individuele sessie waarbij we werken aan verbinding, adem, klank en trilling. Een weg om je stem te ontdekken/herontdekken en uiteindelijk voluit klank te geven. Het kan ook in een groepssessie waarbij je oefeningen doet in verbinding met elkaar. Door samen klank te maken en te zingen ontstaat er dynamiek en ruimte voor allemaal om zich te laten horen. Het brengt energie, plezier en saamhorigheid en het biedt de kans elkaar op een verrassende manier te ontmoeten. Ik geef workshops stembevrijding op locatie aan koren, teams maar ook vriendengroepen. 

 

WIL JE ECHT JEZELF ZIEN EN HOREN DAN NODIG IK JE VAN HARTE UIT!

 

Ik ben gediplomeerd en heb mijn opleiding tot stembevrijder afgerond bij Jan Kortie op de Academie voor Stembevrijding in Amsterdam.

Je kunt contact met mij opnemen als je interesse hebt in een individuele stembevrijdingssessie of een workshop stembevrijding voor groepen, koren of teams op locatie en voor informatie over mogelijkheden en tarieven.