mezzosopraan

Ik ben Riëtte Brands en heb Solozang en Opera gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Meinard Kraak. Toneelopleiding gevolgd bij Carl van der Plas en Javier Lopez Piñon.

Na mijn afstuderen heb ik mijn studie voortgezet bij Gabriela Ravazzi in Italië. Sinds een aantal jaren word ik gecoacht door Amand Hekkers. Tijdens en na mijn opleiding heb ik deelgenomen aan diverse masterclasses van o.a. Jard van Nes, Roberta Alexander, Robert Holl en Julia Hamari.

Onder leiding van Kenneth Montgomery vertolkte ik de rol van Dido in Dido and Aeneas van Henri Purcell. Daarnaast heb ik rollen gezongen als Romeo in I Capuleti e I Montecchi, Teresa in La Sonnambula van Bellini en Isolier in Le Comte Ory van Gioachino Rossini. Bij de Nederlandse Opera was ik onderdeel van het vocaal ensemble bij de wereldpremière van Raaff van Robin de Raaff en in het ensemble van 12 vrouwen in de wereldpremière van Orfeo van Waler Hus en maakte daarmee een Europese tournee.

Ik heb gezongen in vele mooie producties met prachtige orkesten en fantastische dirigenten. Daarbij heb ik veel ervaring opgedaan in het theater wat ik nu weer met heel veel plezier doorgeef aan mijn leerlingen.

Verder heb ik als  soliste in diverse opera-en oratoriumconcerten gezongen met werken van onder anderen J. S. Bach (cantates, Hohe Messe en Magnificat), Bruckner (Requiem), J. Haydn (Die Sieben Letzte Worte en Stabat Mater), W. A. Mozart (Requiem), Pergolesi (Stabat Mater) en G. Rossini (Petit Messe Solenelle). In concert-en liedrepertoire ondermeer J. Brahms, H. Berlioz (Les Nuits d’été), R. Schumann en R. Strauss, R. Wagner (Wesendoncklieder) en M. Ravel (Shéhérazade).

Naast mijn werk als soliste werk ik als zangdocent, stemcoach en gediplomeerd stembevrijder met zowel jong volwassenen als volwassenen. Dit individueel en in groepsverband.

Contact